Selamat datang ke blog belajar bahasa inggeris!

Blog ini direka khusus untuk pembaca yang menghadapi masalah atau ingin meningkatkan penguasaan dalam bahasa inggeris.blog ini sudah menyediakan panduan & tips belajar bahasa inggeris yang percuma, mudah, ringkas dan interaktif. Dalam blog ini, anda akan dipaparkan dengan artikel,gambar mahupun video panduan menguasai bahasa inggeris.ianya bertujuan bagi memudahkan pembaca untuk mengikuti tip dan langkah belajar bahasa inggeris dengan betul.Untuk makluman anda petua serta tip belajar bahasa inggeris dalam blog ini akan sentiasa dikemaskini dengan panduan terbaru untuk kemudahan anda.

Selamat mempelajari bahasa inggeris!

panduan tip top dan meletop kuasai bahasa inggeris kurang dari sebulan (serius)

Assalamualaikum & Salam sejahtera,

Saya ada satu cerita nak diceritakan kepada anda.
Di suatu tengah hari dalam sebuah bas...
Pelancong: “Hi, could you please tell me how to go to National
Monumen?”
Pelajar nakal 1: “Wei National Monumen tu benda apa?”
Pelajar nakal 2: “Dia nak gi umah Mak Cik Maimun kot.”
Pelajar nakal 1: "Hish takkan lah dia datang jauh-jauh nak cari rumah
Mak Cik Maimun. Ok you go straight.. don’t belok-belok.
Don’t belok-belok! Straighttt jer... Ok?”
Pelancong: (Bingung)
Pelajar contoh: "Miss, I can help you, if you wanna go to National
Monumen, you go straight and you'll find a sign board. Then follow the
sign board".
Pelancong: “Thank you very much.”
Pelajar contoh: “Tu lah, orang suruh belajar tak nak belajar.
National Monument tu Tugu Negara la.. Nah baca NST selalu. Senang dapat
kerja.”

Mungkin anda pernah tengok iklan ini di kaca TV. Ya, iklan ini
menggambarkan betapa sebahagian besar masyarakat Malaysia masih lemah
dalam penguasaan Bahasa Inggeris. Bagaimana pula dengan anda? Apakah
situasi anda sama dengan pelajar nakal di atas? Maksud saya anda masih
lagi tersekat-sekat dan teragak-agak untuk bercakap dalam Bahasa
Inggeris walaupun anda seorang pelajar universiti. Rentetan daripada
ini juga anda sukar untuk memperoleh pekerjaan setelah menamatkan
pengajian kerana masalah komunikasi Bahasa Inggeris.

Jika jawapan anda ‘Ya’ tidak mengapa. Jangan berdukacita
dan gundah gulana. Sahabat saya saudara Hafiz Lidin kini baru sahaja
melancarkan ebook beliau yang bertajuk Strategi Rahsia Kuasai Bahasa
Inggeris. Saya beritahu anda, ebook ini lain daripada yang lain. Ia
mendedahkan kepada anda strategi yang anda perlu ada untuk menguasai
bahasa inggeris. Di samping itu, teknik untuk bercakap Bahasa Inggeris
dengan lancar juga diterangkan dengan panjang lebar dalam ebook ini.
Jika anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut, KLIK SINI SEKARANG

No comments:

Post a Comment